ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στο Χαράκι Μονοφατσίου το 1956 και κατάγεται από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια.  ¨Εχει Σπουδάσει 

λογιστικά. Είναι παντρεμένη με το Μιχάλη Σκορδαλάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μάρκο και τον Μάνο. 

 

 

 

1983-2010:  ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ

H επαγγελματική της δραστηριότητα συνδέεται με τη ανάπτυξη και την ανοδική πορεία της εταιρείας σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στην οποία εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος

 

Η κοινωνική της δραστηριότητα είναι μακρόχρονη, πολύπλευρη αλλά διακριτική και επικεντρώνεται στους χώρους: του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, με περισσότερη ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

 

2002 - 2006: Εκλέγεται στο Δήμο Ηρακλείου με επιτυχία δημοτική σύμβουλος, ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.

 

2002 Είναι μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής

 

2002 – 2005: Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΤΑΗ), στην οποία ανατέθηκε η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

 

2002 – 2010: Δημιουργία 4 νέων ΚΑΠΗ και συγχώνευση τους σε ενιαίο οργανισμό, Δ.Ο. ΚΑΠΗ (Δημοτικός Οργανισμός Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων)

 

2006 – 2009: Πρόεδρος όλων ΚΑΠΗ του Δήμου ΗρακλείουΔραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».Επίσης συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία και λειτουργία του νέου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας - Συμβουλευτικού Σταθμού Οικογένειας (Παράρτημα Β’ ΚΑΠΗ στην περιοχή Καμινίων - Τάλως).

 

Νοέμβριος 2010: Εκλέγεται πρώτη σε ψήφους Περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Κρήτη Πρώτη Δύναμη « του Σταύρου Αρναουτάκη.

 

Ιανουάριο του 2011: Αναλαμβάνει αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Αγροτικού Τομέα & Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Στον Αγροτικό τομέα με ευθύνη της:

1) Εκπονήθηκε για πρώτη φορά ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ για τον πρωτογενή τομέα. Με 287 στοχευμένες δράσεις.

 

2) Δημιουργήθηκε η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ : Βασικό αναπτυξιακό εργαλείο , για την πιστοποίηση και την προώθηση, των Κρητικών προϊόντων (Σύμπραξη Ιδιωτικού & Δημοσίου).

 

3) Καθορίστηκαν τα κριτήρια πιστοποίησης και ελέγχου των Κρητικών προϊόντων.4) Δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε το ενιαίο σήμα εντοπιότητας και ποιότητας της Κρήτης με το ενιαίο Brand Name «Κρήτη, Γενέτειρα Αξιών». Ήδη έχουν πιστοποιηθεί οι 29 πρώτες Κρητικές επιχειρήσεις και σε σύνολο 161 περίπου προϊόντα.

 

5) Δημιουργήθηκαν τα σήματα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας και Επισκέψιμων Οινοποιείων.

 

6) Ξεκίνησε η διαδικασία σύνταξης φακέλων για 47 Κρητικά προϊόντα για ΠΟΠ – ΠΓΕ – ΕΠΙΠ.Άνοιγμα νέων αγορών, επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχές σε εκθέσεις εσωτερικού- εξωτερικού, υπογραφή συμφωνιών με επιχειρήσεις εξωτερικού. Γαστρονομικές εκδηλώσεις – οργάνωση ημερίδων αγροτικού περιεχομένου. Δημιουργία του Κρητικού Μπακάλικου.

 

7) Δημιουργία ψηφιακού συστήματος προβολής, προώθησης και ενημέρωσης θεμάτων για την ενδοχώρα, τα τοπικά προϊόντα, αγροτουρισμό, νομοθεσίες, Κρητική διατροφή, δραστηριότητες υπαίθρου κ.τ.λ.

 

8) Πρωτοβουλίες υποστήριξης για σύσταση – δημιουργία ομάδων παραγωγών και κτηνοτρόφων.

 

9) Πρωτοβουλίες διασώσεις και ανασύστασης του Κρητικού Αμπελώνα. Προγραμματικές Συμβάσεις Περιφέρειας: με ΕΛΓΟ Δήμητρα, Κατσαμπά Δήμο Χερσονήσσου – Επισκοπή

 

10) Δημιουργία Κεντρική Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσαρά

 

11) Αναβάθμιση αξιοποίησης σχολής των Ασωμάτων.Δημιουργία πρότυπου κέντρου διάσωσης ντόπιων φυλών (αιγοπροβάτων). Μεσογειακό κέντρο κτηνοτροφίας στην σχολή των Ασωμάτων στο Αμάρι.

 

12) Παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών και αποφάσεων, και σύμπραξη με άλλες 28 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες στα πλαίσια του δικτύου Arepo, για την προώθηση – στήριξη των Περιφερειακών, αγροτικών, κτηνιατρικών προϊόντων.

 

13)Παρακολούθηση και αντιμετώπιση των διαστρεβλώσεων της αγοράς (π.χ. εντοπισμός παράνομης πώλησης Κρητικού ελαιόλαδου ΠΟΠ στις Βρυξέλλες).14)Δημιουργία και λειτουργία του πρώτου Κέντρου Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Σκοπός του Κέντρου είναι να αποτελέσει στέγη θεματικών δράσεων- εκδηλώσεων προβολής της Κρητικής διατροφής, των τοπικών προϊόντων του νησιού, και πόλο έλξης και πληροφόρησης των επισκεπτών.

 

Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής με ευθύνη της: 

1) Θεσμοθετήθηκε το  Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιφέρειας Κρήτης.

 

2)Οργανώνεται Διαρκής Υποστήριξη 5000 άπορων οικογενειών σε επίπεδο Κρήτης (200 τόνους τρόφιμα μέσα σε μία τριετία)

 

3) Υλοποιήθηκε η Δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε επίπεδο Κρήτης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εκπαιδευτικούς.

 

4) Διοργάνβθηκαν ημερίδες κοινωνικού περιεχομένου.

 

5)¨Δημιουργήθηκαν  υποστηριχτικές δράσεις σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες: Άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά και τρίτη ηλικία.

 

6)  Οργανώθηκαν δράσεις σε συνεργασία με Δήμους, εθελοντές και με γιατρούς και νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού όπου εξετάστηκαν δωρεάν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.